Модна къща Nautica е основана през 1983 от Дейвид Чу, който пуска няколко дизайнерски модела якета в морски стил. Самият той не очаква, че продукцията му ще добие тази популярност. Скоро компанията му се превръща в огромна корпорация, която произвежда не само дрехи за мъже, жени и деца, но и редица аксесоари: часовници, колани, копчета за ръкавели, чорапи, вратовръзки, каскети, чантички и дори куфари. До ден днешен продуктите на Nautica се продават в над 60 страни по света в 240 фирмени бутика разположени на всички континенти. Световният оборот на Nautica още през 2003 година надвишава 1 милиард долара.

Една от основните насоки на компанията се явява създаването на часовници с марка Nautica. Производството е пуснато през 1994 година и сега колекцията се състои от огромен брой линии, както за жени така и за мъже и деца. Най-интересното е, че компанията не се ограничава само с дизайнерските иновации в света на часовниците, но има и редица патенти за нови механизми и приспособления.

Всички часовници Nautica се характеризират с оригинален дизайн на интригуваща морска тематика. Повишената водоустойчивост, невероятната удароустоичивост и особената масивност на корпуса са почерка на фирмения стил на Nautica, а съчетанието му с неповторимия и ярък дизаин на часовниците не могат да останат незабелязани.

Часовниците Nautica са създадени за хора с ярък и активен стил на живот, въплащавайки в себе си силата и красотата на водната стихия. Приоритет на Nautica е да се отличават с оригинален дизайн, в основата на който е дръзкото съчетание на цветове, материали и форми. Nautica са часовници за активните млади хора, които не си представят живота без море, вятър, приключения и любов!

Това са модели за активен отдих: спортно гребане, дайвинг, яхтинг и др. Много от тях издържат на налягане до 20 атмосфери благодарение на стабилната конструкция на корпуса и специалната завинтваща се глава. Големите цифри, луминесцентните стрелки и антирефлексното покритие Ви помагат да сте в крак с времето както на повърхността така и в подводните дълбини, на светлина и морски бриз през тъмните летни нощи. Някои от часовниците на Nautica са снабдени с десет минутен яхтен таймер, будилник, компас, въртящ се ръб на циферблата, 96-часов хронограф.

Разнообразието от модели Nautica предлага по нещо за всеки вкус в класически стил или екстравагантен дизайн. Но който и часовник да изберете, той ще стане ваш надежден спътник и помощник било то в спокойното ви ежедневие или по време на екстремните ви пътешествия във всяка точка на света.